FAQ items aan het laden...
Over ons2017-01-17T19:18:41+01:00

Team Montarent

Ontdek de voordelen van een klein, flexibel en ingewerkt team met meer dan 17  jaar ervaring! In die tijd hebben wij meer dan 100 torenkranen ontwikkeld en gebouwd, die allemaal (op 2 na) nog productief zijn!!

Montarent ontwikkelt, bouwt, verhuurt en verkoopt eenvoudig bedienbare bouwmachines die de mens ontzien en het bouwproces versnelt zoals snelmontage torenkranen en glasrobots.
Ieder project, iedere torenkraan en iedere glasrobot wordt ontwikkelt of ingezet met de gedachte dat de gebruiker er eenvoudig mee werkt en het totale bouwproces versnelt.

  • We adviseren GRATIS daarom altijd op maat, ook bij een kortlopende huuropdracht
  • Strak geplande aan- en afvoerschema’s
  • Oplossingen voor moeilijk bereikbare plaatsen
  • Bij storingen wordt hemel en aarde bewogen om dit snel op te lossen
  • We delen al onze kennis door middel van instructies, trainingen en workshops
Montarent gelooft dat techniek en technologie in dienst staat van de mens, ook in de bouw.
Wat is het gevolg van onze pragmatisch aanpak? Wij denken dat we de bouwwereld actief helpen te verbeteren. Beteren machines, meer ontlasting van de mens. Met ruim 100 torenkranen zijn wij marktleider in Nederland.

Tijdens de recessie hebben wij niet stilgezeten en nieuwe markten aangeboord in Denemarken en Zweden. Met lokale partners die ons geloof delen is dit nu uitgegroeid tot onze meest succesvolle exportmarkt.

Verder zijn we uitgenodigd door wereldspelers als Potain om samen met hun een nieuw type mobiele torenkraan te ontwikkelen. Een absolute eer en uitdaging.

Cor Koopmans
Cor KoopmansDirecteur
Inspirerende bron van ideeën over hoe het bouwproces sneller, beter en goedkoper kan. Aanspreekpunt voor alle commerciële vragen.
Ton van der Eng
Ton van der EngTransport
Staat regelmatig om 4 uur naast zijn bed. Zorgt ervoor dat de kranen conform afspraak worden afgeleverd en opgehaald.
Jos Castricum
Jos CastricumTechnisch Directeur
Zelf hoofduitvoerder geweest. Kent alle mogelijk bouw issues en oplossingen. Draagt zorg voor alle service, nieuwbouw en onderhoud aanvragen.
Tamara Groot
Tamara GrootAdministratie
Zorgt dat het papierwerk op orde is en blijft. Stille kracht in de organisatie, heeft de touwtjes strak in handen.
Richard Blokker
Richard BlokkerPlanner, technisch adviseur
Lopende encyclopedie op het gebied van kranen. Grote regelneef. Zorgt ervoor dat alle kranen conform afspraak operationeel gereed zijn.
Mike de Goede
Mike de GoedeServicemonteur
Altijd met een glimlach onderweg. Leeft voor onderhoud en problemen oplossen.

Een paar van ons favoriete projecten

Interne nieuwbouw gevangenis Haarlem

Categories: Projecten, Torenkranen|

Onmogelijke opdracht

In de koepel van Haarlem moeten twee sanitaire torens geplaatst worden. De prefab elementen dienen in hoogte op elkaar gemonteerd worden. Met een hijskraan?? Hoe krijg je een hijskraan met voldoende capaciteit binnen, onmogelijk??

Oplossing in delen

We hebben een Montalift 194-S  door een cel in onderdelen naar binnen getransporteerd.  Met een marge van 0.7 x 1.7 m hierdoor heeft Monta-Rent met behulp van een grote Spiering torenkraan alle onderdelen naar binnen gehesen.

Met behulp van een heftruck en palletwagen zijn de kraanonderdelen naar binnen gebracht. Daarna een dag montage en de snelmontage torenkraan is de inzet gereed.

Door de krappe locatie is gekozen voor het werken met een korte giek waardoor de werkradius verkleind is geworden maar wel uitvoerbaar. De Montalift 194-S heeft een haakhoogte van ca. 16 meter en heeft een gieklengte van 24 meter

Klanten en partners van Montarent